
Kohti mielekkäämpää arkea
Palvelumme
Mielto tarjoaa apua ja tukea henkilökohtaisessa elämässä, työn arjessa tai työyhteisössä ilmeneviin haasteisiin luottamuksella, ratkaisukeskeisesti ja matalalla kynnyksellä.
Terapia- ja tukikeskustelut
Terapia- ja tukikeskustelut toteutetaan asiakkaan kotona tai hänen toivottamassaan ympäristössä, esim. kävelyllä, kahvilassa tai jossain rauhallisessa paikassa.
Lyhytterapia on luottamuksellista keskusteluapua elämän erilaisiin haastaviin tilanteisiin, kriiseihin ja itsensä kehittämiseen. Lyhytterapiassa voidaan käsitellä monenlaisia asioita, pulmakohtia ja muutoksia: uupumusta tai jaksamisen ongelmia, ahdistuneisuutta, parisuhteen tai
perheen ongelmia, työhön ja opiskeluun liittyviä paineita,
itsetunto-ongelmia tai muuta elämässä painolastilta tuntuvaa. Mielton tarjoamat lyhytterapiat ovat ratkaisukeskeisiä. Tyypillisesti käyntikertoja on yhdestä kymmeneen. Lyhytterapia on myös mahdollista toteuttaa ns. kertaterpiana eli käynti kerrallaan tapahtuvana.
Tukikeskustelut ovat psykososiaalista keskustelutukea, joka ei sisällä
terapiaa. Tukikeskustelu on tarkoitettu tilanteisiin, joissa esimerkiksi
haluat keskusteluapua johonkin sinulle ajankohtaiseen aiheeseen, muuta
apua ei juuri nyt ole saatavilla tai sinua on kohdannut äkillinen
elämänmuutos. Tukikeskusteluissa voit puhua luottamuksella juuri sinua askarruttavista asioista. Usein jo asioiden ääneen lausuminen ja niistä keskusteleminen ammatillisesti sinua varten olevan asiantuntijan kanssa auttaa jäsentämään tilannetta ja auttaa arjessa eteenpäin.
Yksilövalmennukset
Arjen ja asumisen tuki sekä valmennus on tarkoitettu tilanteisiin, joissa tarvitaan apua ja tukea arjessa selviytymiseen. Arjen hallinta on voinut heikentyä esimerkiksi sairauden tai haastavan elämäntilanteen vuoksi. Arjen hyvinvoinnilla on vahva yhteys mielen hyvinvointiin. Arkiset asiat ja tavallinen päivärytmi edistävät terveyttä. Arjen tuki voi auttaa esimerkiksi kotiaskareissa, asioimisissa, lomakkeiden täyttämisessä, arjen muutostarpeissa tukemisessa tai muissa tilanteissa, joissa tarvitset tukea kyetäksesi paremmin niistä selviytymään.
Neuropsykiatrinen valmennus on kuntoutusmenentelmä, joka perustuu ohjaukseen ja ratkaisukeskeisyyteen. Ohjattavan käsitystä omasta itsestä ja omista kyvyistään pyritään vahvistamaan ratkaisu- ja voimavarakeskeisellä ajattelulla tuomalla asiakkaan elämään myönteisempiä näkökulmia, voimavaroja, vahvuuksia ja ratkaisuja sekä kääntämällä haasteita taidoiksi, joita voi opetella hallitsemaan uudella tavalla. Neuropsykiatrisella valmennuksella tuetaan neuropsykiatrisia haasteita kokevia asiakkaita.
Työyhteisövalmennukset
Työyhteisö- tai tiimivalmennuksella voidaan tarttua johonkin ennalta selkeästi määriteltyyn teemaan (esimerkiksi luottamus ja psykologinen turvallisuus, haastavat asiakastilanteet, tunteet toiminnan taustalla, stressi ja kuormituksen hallinta) tai työskennellä työnohjauksellisemmalla otteella, jolloin käsiteltävät teemat nousevat työyhteisöstä itsestään. Valmennuksilla voidaan lisätä motivaatioita, ratkaisukykyä ja tiimityötaitoja, sekä auttaa kirkastamaan omia ja työyhteisölle yhteisiä tavoitteita sekä keinoja tavoitteiden saavuttamiseksi.
Johtoryhmävalmennukset toteutetaan prosessina, jossa ulkopuolinen valmentaja analysoi ja auttaa kehittämään johtoryhmän johtamiskäytäntöjä, yhteistyötä ja vuorovaikutusta sekä ryhmän jäsenten toimintatapoja. Johtoryhmävalmennuksen tavoitteista sovitaan prosessin alussa. Tyypillisesti johtoryhmävalmennus kattaa noin 5-8 tapaamiskertaa ja on kokonaiskestoltaan puolesta vuodesta vuoteen.
Työyhteisösovittelu antaa avaimia työyhteisön ristiriitojen ratkaisemiseksi. Sovittelussa puututaan vallitsevaan ristiriitatilanteeseen ja katkaistaan niistä aiheutuva työtä häiritsevien ilmiöiden kierre. Sovittelu on vapaaehtoinen konfliktinhallintamenetelmä, jossa sovittelija auttaa konfliktin osapuolia sovittelumenettelyn avulla löytämään molempia osapuolia tyydyttävän ratkaisun. Sovittelija ei ratkaise osapuolten ongelmaa vaan toimii sovinnon mahdollistajana, ulkopuolisena ja puolueettomana ohjaajana. Sovitteluprosessi kestää tyypillisesti n. 3 kuukautta ja sisältää sekä työyhteisön ja sovitteluun osallistuvien yhteiskeskusteluja että yksilökeskusteluja. Sovittelun aikana organisaatiolle on saatavilla tukea ja ohjausta.
Mentorointi on luottamuksellinen keskustelusuhde, jossa annetaan ammatillista tukea ja vinkkejä työhön ja sen tekemiseen liittyen. Mentoroinnin tavoitteena on antaa tukea ammatilliselle kasvulle ja auttaa jaksamaan työssä. Mentorointia on saatavilla myös pienryhmille, esimerkiksi esihenkilöille tai johdolle.
Löydämme varmasti Teille ja tarpeisiinne parhaiten sopivimmat ratkaisut. Ota yhteyttä ja kysy lisää!